فر برقی دستگاهی کامل برای آشپزی است که دارای یک یا چند طبقه فضای بسته بوده و از جریان برق برای تولید حرارت استفاده می کند. از انواع برندهای معروف فر برقی می توان به گوزل فر ، بریان فر و گل فر اشاره کرد.
عملکرد فر برقی و روش پخت
فر برقی از یک یا چند المنت حرارتی که در بالا و پایین آن وجود دارد، برای ایجاد گرما و پخت مواد غذایی استفاده میکند. ترموستات موجود در این فرها میزان حرارت را اندازه میگیرد و با خاموش و روشن کردن المنتها، حرارت درون فر را روی میزان مورد نظر نگه میدارد.
فرهای برقی برای درست کردن غذاهایی که به مغز پخت شدن نیاز دارند گزینه مناسبی هستند. برای مواردی مثل گریل کردن، درست کردن مرغ تنوری، کیک، نان و پیتزا بهتر است از فرهای برقی استفاده شود.
زمان پخت در فر برقی
فرهای برقی ابتدا زمان لازم دارند تا محیط داخل دستگاه را گرم کنند و بعد از گرم شدن خود دستگاه حرارت به غذا منتقل می شود.
مصرف انرژی در فرهای برقی
فرهای برقی معمولا توانی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ وات دارند اما در طول مدتی که کار میکنند همیشه از حداکثر توانشان استفاده نمیکنند. میزان مصرف برق توسط دستگاه به تنظیمات ترموستات و دمای تنظیم شده توسط فرد بستگی دارد. همچنین برق مصرفی دستگاه به اندازه آن بستگی دارد و فرهای بزرگتر برق بیشتری مصرف میکنند.
مزایای فر برقی
یکنواختی در پخت
غذا در فرهای برقی به صورت یکنواخت تری پخته می شود و در نتیجه نسبت به غذاهایی که به روش های دیگر پخته می شوند، لذیذتر و خوش طعم تر است.
برشته کردن و ترد کردن غذا
برای برشته شدن و ترد شدن لازم است حرارت از بیرون به غذا وارد شود و فرهای برقی به خوبی این کار را انجام میدهند.
قابلیت پختن حجم غذای بیشتر در فر برقی
با توجه به اینکه در فرهای برقی میتوانید غذا را در هر قسمتی از دستگاه قرار دهید، طبیعتا استفاده بهینهتری از فضا خواهید داشت و در هر بار استفاده از دستگاه میتوانید حجم بیشتری غذا بپزید.
استفاده از ظروف فلزی
در استفاده از فرهای برقی می توانید بدون محدودیت از انواع سینی ها (ساده، تفلون، گرانیت و …) استفاده کنید.
انواع فرهای برقی موجود در فروشگاه اینترنتی ونوس مارکت
فرهای برقی در انواع مختلفی در فروشگاه اینترنتی ونوس مارکت موجود هستند. این فرها از نظر حجم در دو نوع یک طبقه و دو طبقه ساخته شده اند. سینی های مورد استفاده در این فرها از نوع ساده، گرانیتی و تفلون هستند.
از برند های معروف این فرها می توان به گوزل فر ، بریان فر و گل فر اشاره کرد.